Tijdens de wintermaanden zijn we onregelmatig geopend.

Op advies van Monumentenwacht Limburg heeft in februari in opdracht van de gemeente Peel en Maas een vervanging plaatsgevonden van de Roeden en de Wieken van de molen in Kessel.

Het oude systeem was bijna 50 jaar oud en dringend aan vervanging toe, door slijtage door de tand des tijds. Door de jaren heen waren diverse reparaties uitgevoerd en had houtrot veelvuldig toegeslagen. Spijkers zaten los, staken uit of waren geheel verdwenen. Ook de zeildoeken raakten hierdoor beschadigd. Ook ontbraken diverse hekwiggen door houtrot en/of ouderdom. De stalen gelasten Roeden waren op diverse plaatsen verzwakt door roestvorming en haarscheuren bij de lasnaden. Kortom, het was geen veilige situatie meer.

De werkzaamheden zijn in februari naar volle tevredenheid uitgevoerd door molenbouwer fa. Beijk uit Afferden. De enigste authentieke standaardmolen in Peel en Maas daterend uit 1802 kan wat betreffende het Wieksysteem en Roeden hiermee weer jaren vooruit.

Voor openingstijden, rondleidingen en bezoekafspraken, ook voor verenigingen, buurtverenigingen, familie bijeenkomsten en andere geïnteresseerden raadpleeg dan de nieuwe molen site: www.sintanthoniusmolen.nl

95d1e34a-bd28-4df5-90c6-c6f7bf14faec.JPG